torsdag 30. oktober 2008

Seigdamer, noe som kjenner seg igjen?


I den siste utgaven av foreldre og barn finner jeg artikkelen; "Blir syk av å være seigdame". Artikkelen tar for seg krav og forventninger småbarnsmødre har til seg selv, og hvordan de konstant er i berdeskap for andres behov.... Professor Ulla-Britt Lilleaas ved Universitetet i Agder sier det rett og slett har blitt mer krevende å være småbarnsforeldre. Samfunnet, mødrene selv og omgivelsene stiller altfor høye krav, og dette får mødrene til å gå rundt med kroppen i konstant beredskap. Resultatet er at mange blir kronisk syke med diffuse kroppslige lidelser.


Videre refererer hun til det ansvaret og plikt en kvinner kjenner overfor andre ikke kun er noe som finnes i hodene deres, men det er et resultat av oppvekst og kjønnssosialisering som er innskrevet i kroppen. Kroppslig beredskap for andre har blitt en vane som gjør at kroppen ikke får anledning til å hvile og hente seg inn.


Mange kvinner hviler aldri, de oppfatter det som latskap eller dårlig arbeidsmoral, bevisst eller ikke... De vet ikke hvordan de skal hvile, de klarer ikke slappe av før huset er i orden, og det blir det jo aldri....




...hvem kan fortelle oss hva vi ikke skal gjøre? For å få tid til å hvile?? Mens jeg venter spent på svar, legger jeg til denne linken fra Kvinneguiden.


Så tar jeg meg en tur ut for å starte julegforberedelsene- planlegging er et stikkord, så derfor har jeg bestemt meg for å starte tidlig iår- jeg vil nemlig ha tid til de små øyeblikkene i adventstiden!

Ha en fin dag alle seigdamer, hi hi!

onsdag 29. oktober 2008

Snø, ski og en fornøyd 2 åring+ litt Kardemommeby!

Et tynt hvitt lag med snø dekket landskapet da vi våknet idag- Lillemann fikk se snøen fra vinduet, og det første han sa var; " Å er skia mine hen?" Mamman lovte at de skulle vi finne frem når vi kom hjem fra barnehagen, og sånn ble det. Han hadde snakket om skia hele dagen- så dette var virkelig noe han så frem til!
Skal si den karen hadde utviklet ferdighetene sine fra i fjor..(kanskje ikke så rart). I nedoverbakken ropte han; "jeg vil kjøre for fort, skikkelig for fort!"
...og det var vel kanskje det vi gjorde også, så storebror måtte komme støttende til...
Mandag var vi på forestilling, en eksotisk utgave av "Folk og røvere i Kardemommeby" som Riksteateret stod for. Fetter på 5år var også med, til stor glede for "Lillemann"! De koste seg med sang, musikk og popcorn (mye popcorn).

tirsdag 28. oktober 2008

Award



Denne søte awarden fikk jeg fra Solveig- min verden, tusen takk- det er så koselig at noen setter pris det vi blogger om!

søndag 26. oktober 2008

Litt av hvert på en søndag!






Denne lysestaken var opprinnelig en messingstake med glasskuppel- jeg hadde satt den bort, nå fikk den nytt liv med spraymaling og nå står den på kjøkkenet!
En liten titt inn i stua- jeg kjøpte meg nydelige roser og brudeslør til helga- en kvast hypericum ble satt innimellom, og vips ble det en fin høstbukett! Friske blomster på bordet til helgen er en luksus jeg ofte unner meg- det gjør meg i godt humør!


lørdag 25. oktober 2008

Litt maling igjen...

Har sett at mange bruker spray maling på pyntegjenstander når de skal fornyes- her har jeg sparyet ei hylle, og syntes det ble ganske fint!



Lysestakene ble også sprayet, men de må nok få et strøk til...dekket ikke helt ser jeg....

torsdag 23. oktober 2008

Ord og ögonblick


Jeg liker så godt dette verset fra Vidar Johansen & Peter Nordbergs, "Ord og ögonblick";


Jag har något att säga dig

Ge mig lite av din tid

Det är kanske inga stora ord

Men ord från mig till dig


För mitt liv har lärt mig att se det så

Att det är dom det stora lever i

Små ord och ögonblick som vi alla får

Finns livets mening i


Award


Jeg er så heldig å ha fått award fra Torils puslespillverden- Tusen takk for dine tanker og refleksjoner som du deler med oss! Jeg gir denne tilbake til deg!

Jeg vil også gi den videre til;
Solveig -min verden
Karnas hus
Amora
(link til høyre)
Alltid så koselig å stikke innom dere, og tusen takk for alle koselige hilsner!

Tøffe gutter trenger også mamma tid!

En dag tidligere i uka var største gutten ute å kjørte med trail sykkel- igår kom han hjem med dette bildet- skikkelig tøff kar syntes mamman...
.. denne gutten er fryktelig glad i brownis, fakktisk så glad i brownis at han kan sende meg sms sånn helt plutselig, mens han er på besøk hos kamerater, for å spørre om jeg kan lage brownis til han kommer hjem? Det er selvfølgelig ikke alltid dette lar seg gjøre, ikke alltid mamman syntes det er verken tid eller at gutten har behov for brownis- men noen ganger må man overraske! En dag jeg spiste lunsj på bakeri, lå denne brownisen i disken- den måtte jeg ta med hjem til storegutten! Han ble både overrasket og glad! Det er koselig å overraske litt i hverdagen-pause ut litt- med så langt hopp mellom barna må jeg være bevisst på at også den store får litt egentid med mamma- den lille tar og krever, mens den store klarer så mye selv- allikevel har han behov for oppmerksomhet og tid for å dele ting fra hverdagen!

mandag 20. oktober 2008

Forandring fryder..og mitt nydelige hjertesmykke!

Dette nydelige hjertesmykket, (litt dårlig bilde), har jeg kjøpt på verksted. De har unike smykker med det du måtte ønske av tekst! Jeg har gravert navnene til barna mine, og de syntes det er så stas!


Jeg har ommøblert litt i gangen min...
..med god assistanse fra "lille hjelper" pyntet vi litt i huset med kongler og mose vi har plukket

Hjertespeilet kom litt mer frem da jeg tok vekk endel annet"rusk og rask"!
..når jeg tenker meg om, mye hjerter for tida.....ja,ja har sikkert dilla på det!

Litt selvironi på en mandag....


torsdag 16. oktober 2008

Skap og knotter- hva gjør jeg?

Nå er skapet i hus- ganske krevende prosjekt dette her, men jeg gleder meg! Lurer på om jeg skal male det lyst i samme farge som kjøkkeninnredningen og evt bytte knotter....men litt usikker, da de knottene som sitter på er ganske sjermerende! Det som er det vanskelige er i såfall å få dem av uten å ødelegge dem... Jeg har kikket litt rundt etter knotter, og funnet i mange utgaver og forskjellige prisklasser- kan ikke være for dyre da det er så mange skuffer!


onsdag 15. oktober 2008

Den søteste Tilda snømann i verden!!!

Dette er historeien om verdens fineste gutt som pakker opp verdens vakreste snømann... Lillemann var i sitt ess da han fikk hjelpe mamma med pakka som hadde kommet i posten...han tok faktisk initiativ selv.....!!! Oppakkinga gikk i en fei, og hva var det mamma hadde kjøpt??

Jo, verdens nydeligste snømann!!


Hmmm, denne må undersøkes....


Smake litt...



Klemme litt..


Og se, her henger han- nesten til å spise opp- så søt er han!! Dere kan finne flere utgaver hos Veslehuset!


Ha en fin kveld alle sammen- Klem

tirsdag 14. oktober 2008

...tro om dette er et prosjekt for meg?

Ikveld har jeg kikket litt rundt for å prøve og finne en tallerkenhylle...det var ikke helt vellykket, men jeg kom over denne- den måtte da bli lekker med litt maling- også så praktisk til alle mine små "duppe ditter"! Da kunne jeg få til et fantastisk system, he he! Også et lite visdomsord inn i kvelden;

"Somregel kommer alderens klokskap for sent. Livets dumheter er begått." (Nicholaus Cybinski)

mandag 13. oktober 2008

Barns sansing og opplevelse

Lek og opplevelse ute
Gir barna en verdi
Ikke bare se gjennom en rute
Men få være ute i det fri
Se og lukte, klatre, hoppe og gå
I sol, vind, snø og regn
Sovne og drømme godt etterpå
Det er et godt tegn
(ukjent)

Kvist og kvast- for liten tass!


Idag har Lillemann og jeg vært ute hele ettermiddagen- vi gikk en tur i skogen, plukket kongler, mose og kvister- noen steiner fikk også bli med hjem! Tenkte vi kunne bruke noe til julepynting!



Det ble også tid til å fore dyra med "mjøl"- det er alltid like populært hos lille snupp!

søndag 12. oktober 2008

Inspirasjon fra andre bloggere...og noen gode ord til søstera mi!

Jeg kikker litt rundt, og stadig er det kreative mennesker der ute som lager mye fint, f.eks. http://veronicashus.blogspot.com/2008/10/kranser.html Idag koblet jeg sammen et par av ideene og laget denne kransen!
Den skal jeg gi til min søster, fordi hun er så snill og omsorgsfull- til tross for en hektisk og til tider stressende hverdag tar hun seg tid til en prat når jeg trenger en å snakke med!
Tusen takk søstera mi! Jeg er veldig glad i deg!

lørdag 11. oktober 2008

Kveld i heimen..bilder fra stue og kjøkken


Her er noen bilder fra stua nå i kveld..

Litt lys og pynt må det være!



Heldige meg fikk en nydelig gerbra av broren min idag- den pyntet fint opp på vaskeservanten på kjøkkenet! Under ser dere et par bilder fra en annen del av kjøkkenet mitt..